Eiichiro Oda’nın Dünyasına Adım Atalım
Usta Mangaka Eiichiro Oda’nın Dünyasına Adım Atalım
One Piece’i zevkle takip ettik, okuduk, Luffy ile birlikte heyecanlandık, yer yer biz de güçlü hissettik ya da üzüldük. Peki bu efsaneleşmiş serinin yaratıldığı ortamı hiç merak ettiniz mi? Mangakasının ne koşullarda çalıştığını ya da masasının düzeninden tutun da belki de tuvaletine kadar hiç gözünüzde canlandırdığınız oldu mu? Gelin, hep beraber Jump Ryu dergisine çalışma odasının görüntüleriyle konuk olan usta mangaka Eiichiro Oda’nın dünyasına adım atalım.

Dergide bulunan bu resimde, Oda’nın çalışma masasını görebiliyor ve belki de düzeni hakkında bir fikir edinebiliyoruz.

Burası da mangakanın asistanlarının çalışmalarına ev sahipliği yapan yer.

Mangaka, bu kadar çok malzemeye sahip iken onca işinin arasında oyun oynamaya fırsat bulabiliyor mu dersiniz? Belki de onlardan ilham alıyordur.

Figür koleksiyonu yapmak Oda-sensei’nin de hobisi anlaşılan.

Bu da Oda-sensei’nin akvaryumu.
Oyuncağıdır, konsoludur, çalışma masasıdır derken geldik tuvaletine.

Köpekbalığı temalı, derin sulara daldığınız hissi veren bu tuvalete sahip olmak ister miydiniz?
Gönül isterdi ki bir gün şansımız olsa da Oda-sensei’nin büyülü “oda”sını ve çalışma stüdyosunu kendimiz gezip görebilsek. Peki sizin mangakanın One Piece’i bizlerle buluşturduğu ortam hoşunuza gitti mi?