Hitorijime My Hero

Sıcak Sıcak 

Hitorijime My Hero

Hitorijime My Hero İzle

 

İsim: Hitorijime My Hero, ひとりじめマイヒーロー
Tür: Gündelik Hayat, Okul, Shounen- Ai
Yayımlanma Tarihi: 08.07.2017
Bölüm Sayısı:12
Kaynak: Manga
Mangaka: Arii Memeco
Yönetmen: Hiiro Yukina
Firma/Stüdyo: Encourage Films
Başlıca Seiyuular: Maeno Tomoaki (Ooshiba), Masuda Toshiki (Sategawa)
Açılış: Heart Signal (ハートシグナル)” by Wataru Hatano
Kapanış:
“#1: “TRUE LOVE” by Kousuke Ooshiba (Tomoaki Maeno), Masahiro Setagawa (Toshiki Masuda), Asaya Hasekura (Shinnosuke Tachibana), Kensuke Ooshiba (Yoshitsugu Matsuoka)
#2: “TRUE LOVE Kousuke Ooshiba ver. (TRUE LOVE 大柴康介ver.)” by Kousuke Ooshiba (Tomoaki Maeno)
#3: “TRUE LOVE Masahiro Setagawa ver. (TRUE LOVE 勢多川正広ver.)” by Masahiro Setagawa (Toshiki Masuda)
#4: “TRUE LOVE Asaya Hasekura ver. (TRUE LOVE 支倉麻也ver.)” by Asaya Hasekura (Shinnosuke Tachibana)
#5: “TRUE LOVE Kensuke Ooshiba ver. (TRUE LOVE 大柴健介ver.)” by Kensuke Ooshiba (Yoshitsugu Matsuoka)

 

Bu yılın ikinci shounen-ai animesi de geldi, sevenleri olarak şu sıralar biz:

Hitorijime My Hero İzle

Sevenleri kadar sevmeyenleri de olan bu tür için yazı yazarken, dikkatli olacağıma söz veriyorum. Sevmeyen insanların rahatsız olmayacağı bir tarzda yazmaya çalışacağım ki animenin kendi de alıntılandığı mangalara kıyasla bir hayli yumuşatılmış durumda.

Hitorijime My Hero İzle            Hitorijime My Hero İzle

Hitorijime My Hero ve Hitorijime Boyfriend mangalarının bir karışımı gibi olacağını düşündüğüm anime, ana karakterler dolayısıyla Hitorijime My Hero’ya daha yakın. Hitorijime Boyfriend’in ana karakterleri Kensuke ve Asaya iken, Hitorijime My Hero’nunkiler Masahiro ve Kousuke aynı animedeki gibi. Ayrıca; mangalar yaoi kategorisindeyken, anime shounen-ai olarak yumuşatılmaya çalışılmış izleyiciler için. Bir önyargıdır almış başını gidiyor ama sanılanın aksine, shounen-ai animelerde yaoi kadar göze hitap eden sahneler olmaz. ?

Hitorijime My Hero İzle

Şimdi animemize geçebiliriz. Animenin ilk bölümü biraz hızlı geçti ve başlarda dikkatli izlenmezse kafa karışıklığı yaratabilir. Ana karakterimiz Masahiro’nun gündelik hayatıyla başlıyor bölüm; annesinin işini ve evde genelde yalnız yaşadığını görüyoruz. Çocukluktan gelen bir kahraman isteğinin olduğunu ama hiçbir zaman karşılanmayan bu istek yüzünden kahramanlara inanmama durumunun geliştiğini görüyoruz. Belki de bunun sonucu olarak kendini bir çetenin içinde bulmuş. Ona göre evde tek olmaktan iyi olan bu durumla bir şekilde baş etmeye çalışan Masahiro’nun kendi içindeki çelişkilerini de görebiliyoruz. Ancak, bu durum iyice anlatılmamış ve biraz hızlı geçilmiş, kafa karışıklığını yaşamak da tam bu noktada oldukça olağan.

Hitorijime My Hero İzle

Animenin girişinde aslında artık liseli olan kahramanımızın geçmişine yönelik sahnelerde arkadaşı Kensuke ile nasıl tanıştığını, Ayı Öldüren’in kim olduğunu bize hafif komik olaylarla göstermişler. Lise ve ortaokul yıllarında apayrı karakterlerde olan kahramanımızın bu çete işlerini neden bıraktığını ve Ayı Öldüren’in üstündeki etkilerini de bu noktada öğreniyoruz. Ayı Öldüren dendiğine bakmayın; oldukça hoş, kibar bir beyefendi ile karşı karşıyayız. Shounen-ai hayranı kızlar için bir güzellik yapayım, karakterimizin çenesinde ‘ben’ var ?

 

Hitorijime My Hero İzle

Ortaokulda olduğu gibi aynı sınıfa düşen Kensuke ve Masahiro sınıflarına bakarken, yan-ana karakterlerimizden Kensuke’nin eski arkadaşı Asaya da bütün yakışıklılığı ile sahneye giriyor. Panik ve heyecan yapan bir adet Kensuke elde etmiş oluyoruz böylece. Bölümün ilerleyen dakikalarında, Kensuke’nin abisi Kousuke de animeye girince dörtlümüz tamamlanmış oluyor. İlerleyen bölümlerde bu iki çift arasında bol bol etkileşimleri göreceğimizi düşünüyorum. ? ÇOK MUTLUYUM, çünkü karakterlerin hepsi birbirinden farklı ve şirinler.

Hitorijime My Hero İzle

Hasekura Asaya

 

Biraz da anime ile ilgili teknik detaylara bakalım. Öncelikle, seiyuular çok başarılı. İzleyenler sesini tanıdıysa, Kousuke ile Super Lovers’dan Haru’nun sesleri aynııı, eveeet !!  Burdaki tek sorun; Haru ve Kousuke’nin karakterleri aynı değil, o nedenle bu ses Kousuke’de bana biraz battı gibi oldu önce ama sonradan alışılıyor. O çenesindeki ben sizi istemeseniz de alıştırıyor, karaktere yumuşaklık katmış bence. Son olarak, Haru ile Kousuke ‘koruyuculuk’ ve ‘abi’ olmaları yönünden benzer karakterler. Hiiro Yukina, son sezonların Fuuka gibi konuşulan bazı serilerinin yönetmenliğini yapmış. Ayrıca, yine bir shounen-ai olan Gakuen Heaven’ın yönetmenliği de kendisi tarafından üstlenmiş. O nedenle, iyi ellerde olduğumuzu düşünüyorum. Stüdyo hakkında diyecek pek bir şey yok, kendileri zaten 10 kadar animeye sahiplik yapmış ve birkaç başka animenin yapımına da katkıda bulunmuşlar. İlk bölümde belli başlı karakterler dışında çizimler ve hareketler bana biraz özensiz gelmişti, ama toparlayacağını düşünüyorum ilgi gördükçe.

Hitorijime My Hero İzle

Shounen-ai sever bir insan olarak, diyeceklerimden biri şu: Bizi dışlamayın! Yaoi türünü mangada çok takip etmiyorum, ama Hitorijime My Hero’ya mutlaka bakacağım, karakterlerimiz hakkında daha çok bilgi edinmek istiyorum. Keşke; bu tür seriler daha sık çıksa ve ilginç konulara sahip olsalar, daha keyifle izleyebilirdik. Kesinlikle izleyeceğim ve bu türün sevenlerine de tavsiye ediyorum. İzleyenler/ okuyanlar neler düşünüyor acaba seri hakkında?

 

Hitorijime My Hero İzle

Hızlıca Paylaş!