Masako Nozawa Günümüz Seiyuuları İçin Ne Dedi?

Goku’nun Seiyuusu Masako Nozawa Günümüz Seiyuularını Nasıl Buluyor?

Masako Nozawa Günümüz Seiyuuları İçin Ne Dedi

1963 yılında Astro Boy ile anime sektörüne seiyuu olarak adımını atan Masako Nozawa, bugüne kadar pek çok karaktere sesiyle hayat vermeye devam etti. Dragon Ball’dan Goku’yu seslendirdiğinde ise pek çoğumuzun kalbindeki yeri sağlamlaştı ve unutulmayacaklar arasına ismini yazdırmayı başardı emektar seiyuu. Peki yıllarını bu işe veren ve bunun sonucunda sektörde sağlam bir yer edinmeyi başaran başarılı seiyuu, modern seiyuular hakkında ne düşünüyor dersiniz?

Masako Nozawa, Rumiko Takahashi’ye ait Urusei Yatsura’nın anime uyarlamasında Lum’u seslendiren Fumi Hirano ile yaptığı röportajda günümüzdeki seiyuuların ortaya koydukları işlerden pek de memnun olmadığını belirtti. Şimdiki seiyuuların sadece anime izlediklerini ve duyduklarını kopyaladıklarını, dolayısıyla da ortaya kopyanın kopyası gibi bir şey çıktığını söyleyen tecrübeli sanatçı; tüm bunların sonucu olarak anime seslendirme sanatının gitgide derinliğini ve genişliğini kaybettiğinden bahsetti.

Masako Nozawa Günümüz Seiyuuları İçin Ne Dedi

Masako Nozawa – Fumi Hirano

İyi bir seiyuu olmak adına tavsiye isteyen Fumi Hirano’ya Masako Nozawa, iyi bir seiyuu olmayı amaçlayanlara; diğer seiyuuları ve seslendirme performanslarını taklit etmek yerine, etraflarındaki gerçek dünyayı örnek almalarını, yaşayan dünyayı çalışarak kendilerine bir repertuvar oluşturmalarını önerdi. Sektörün temel taşlarından sayılabilecek efsane bir isim tarafından verilen bu tavsiyenin haklılık payı çok fazla değil mi?

Kariyerine büyük bir başarıyla devam eden 25 Ekim 1936 doğumlu büyük sanatçı, geçtiğimiz sene Japonya’da yapılan “Yaşlarıyla Şaşırtan Kadın Seiyuular” anketinde 1. seçilmişti.

Hızlıca Paylaş!