Ookami Shoujo to Kuro Ouji

Sıcak Sıcak

Ookami Shoujo to Kuro Ouji

Ookami Shoujo to Kuro Ouji

 

İsim: Ookami Shoujo to Kuro Ouji, Wolf Girl & Black Prince, オオカミ少女と黒王子

Tür: Shoujo, Komedi, Okul

Yayımlanma Tarihi: 05.09.2014

Yönetmen: Kenichi Kasai

Karakter Tasarımı: Maki Fujioka

Orijinal Hikaye: Ayuko Hatta

Firma/Stüdyo: TYO Animations

Başlıca Seiyuular: Takahiro Sakurai (Kyouya Sata), Kanae Itou (Erika Shinohara), Yoshimasa Hosoya (Takeru Hibiya), Ai Kayano (Ayumi Sanda), Yoshitsugu Matsuoka (Nozomi Kamiya)

Açılış: LOVE GOOD TIME – SpecialThanks

Kapanış: Ookami Heart (オオカミハート) – Oresama. (オレサマ。)

 

Son zamanlarda Soredemo Sekai wa Utsukushii, Ao Haru Ride gibi sayıları gittikçe artan shoujo manga uyarlamaları listesine adını yazdıran Ookami Shoujo to Kuro Ouji, yayımlanmaya başladığı güne kadar paylaşılan görselleri ve tanıtım videoları ile  shoujo severlerin Ekim ayını iple çekmesinin sebeplerinden biri olarak kabul edilebilir. Peki daha başlamadan bir kesimin sadece karakter tasarımları, tanıtım videosunun enerjisi gibi sebeplerle izleyecekleri seriler arasına eklediği anime sezona istediği girişi yaptı mı?

Ookami Shoujo to Kuro Ouji

Öncelikle hikayeye bir göz atalım. Ana karakterlerimizden ilki, lise hayatına yeni adım atmış ama bu adımın sevincini yaşamayı bir kenara bırakın daha okula girmeden arkadaş bulamayacağı, lise yıllarının cehennem gibi geçeceği yönündeki korkularının eseri olmuş Erika Shinohara. Erika, okulun bu ilk gününde yalnız kalmayacağım diye tanıştığı Marin ve Aki isimli iki kızın arasına katılmayı bir şekilde başarıyor da bu seferde grupta dışlanmamanın telaşına düşüyor. Seride asıl olaylar Erika’nın sürekli aşk ve ilişkileri üzerine konuşan ikiliye uyum sağlamak için sevgilisi olduğu yalanını söylemesiyle başlıyor. Ama arkadaşlarının ona inanmadığını öğrenince onları ikna etmek amacıyla sokakta gördüğü çok yakışıklı bir çocuğun fotoğrafını çekip kaçıyor. Ne yazık ki Erika’nın bilmediği fotoğrafını çektiği “sözde” erkek arkadaşının okuduğu lisenin prensi Kyouya Sata olması ve bunu öğrenmesi de pek zaman almıyor. Yalanı ortaya çıkmak üzere olan Erika durumu utana sıkıla Kyouya’ya anlatıyor. Olanları sakince dinleyen ve fazlasıyla nazik görünen prens Kyouya, Erika’ya her şeyi anladığını, endişelenmemesini ve tüm sorunların onun erkek arkadaşı gibi davranırsa çözüme kavuşacağını söylüyor. Ancak Kyouya tüm bunların karşılığında Erika’dan isteğini “Benim köpeğim olacaksın.” şeklinde ifade ediyor ve hemen ardından kızımızdan üç kez kendi etrafında dönmesini ve havlamasını istiyor. Beyaz atlı prensinin geldiğini düşünüp rahatlayan Erika karşısındakinin aslında sadistin önde gideni olduğunu anlayınca önce bu teklifi reddediyor; sonra ise çaresizlikten kabul etmek zorunda kalıyor ve ikili karşılıklı rol yapmalarını gerektirecek bir ilişkiye adım atmış oluyor.

Ookami Shoujo to Kuro Ouji

Bu noktada Erika’dan biraz bahsetmek lazım. Shoujoların kadın karakterleri göz önüne alındığında ister spesifik diyelim, ister klişe diyelim belli başlı özellikleri hemen sıralamak mümkün. Bu bağlamda Erika Shinohara’nın nerede durduğunu şimdilik bilmiyoruz, bildiğimiz şey ise karakterin kronik olarak yalan söyleme ve söylediği yalanlar yüzünden sık sık başına bela açma gibi bir alışkanlık edindiği. Bu yorumu yaptığımda Erika’nın dışarıya pek de sempatik göründüğünü zannetmiyorum, ki kendisi yersiz endişeleri, onları toparlamak için uydurduğu yalanları ve yalanlarının başına sayısız bela açması ile izleyip utandığınız karakterlerden biri olabilirken her şeyi de akışına bırakmayıp arada bizlere güçlü yönlerini de gösterebilir .

Ookami Shoujo to Kuro Ouji

Peki Erika’nın bu alışkanlığı yüzünden başına sardığı Kyouya nasıl bir kişiliğe sahip? Çok yakışıklı olduğu doğru ancak klasik bir beyaz atlı prens olmadığı da kesin. Ayrıca pek çok izleyicinin seriyi sadece bu karakter için izleyeceği de kabul edilebilir. Buna karşın  Kyouya’nın bölüm boyunca Erika’ya emirler yağdırması, dediklerini yapmayınca yanakla tutup çekmesi vb. davranışları, bazı izleyicilerin onu romantik ya da komik değil; antipatik bulmasına sebebiyet vermiş; ve izleyicilerden bazıları internet ortamında karakterin bu tarzının shoujoya uygun kaçmadığını, tsundereden ziyade sadece kötü hatta rahatsız ediciden öte olduğunu ifade etmiş. Ama ben Kyouya’ya gelen eleştirilere katılmadığımı belirtmek istiyorum çünkü  Ao Haru Ride, Kimi ni Todoke gibi animelerde izlediğimiz aşktan ziyade daha dinamik başlayan bir hikaye sunan seride karakterlerin standardı biraz aşmasının olayları daha eğlenceli yaptığı, ortaya gülünecek malzeme çıkarttığı açık. Ayrıca Erika’ya sürekli zorbalık yapan Kyouya’nın aslında bağlanmaktan korkan, köpekleri seven ve gerektiğinde kız arkadaşını koruyan yapısına ilişkin verilen ipuçları karakterin shoujodan uzaklaşmak yerine pek çok mangada gördüğümüz klişelere yöneldiğinin de işareti. Yine de sadece çıkarlar uğruna başlayan bir ilişkinin sonradan gerçeğe dönmesi gibi bir kurguyu samimiyetsiz ve bayağı bulacaklar çıkabilir; ben bunu da shoujo türündeki serilerin “fantastik” yapısına veriyorum.

Ookami Shoujo to Kuro Ouji

Animasyonlar konusunda söylenecek pek bir şey yok, mükemmel denilemeyen ama göze hitap eden; bunun yanında shoujonun doğal renk seçimi ile geçen sezon izlediğimiz Ao Haru Ride ile kıyaslanabilir bir seri Ookami Shoujo to Kuro Ouji. Serinin karakter tasarımları söz konusuysa anime mangaya göre çoğu takipçiden onay almış durumda. Bunların yanında açılış ve kapanış şarkıları -özellik açılış- seriyi izleyenlerin ağzından düşmeyecek gibi; zira pop-rock tınılarında gezinen açılış eğlenceliyken kapanış da bir o kadar hoş. Seiyuulara gelirsek; Kyouya’yı dinleyenlerinizden kaçı karakteri seslendiren kişinin Berserk’te Griffith, Psycho-Pass’te Makishima Shougo, Code Geass’te Suzaku, Final Fantasy VII: Advent Children ve Final Fantasy VII: Advent Children Complete gibi film ve filmleri takip eden OVAlarda Cloud olarak dinlediğimiz başarılı seiyuu Takahiro Sakurai olduğunu söyleyebilir?  Ookami Shoujo to Kuro Ouji dışında Gugure! Kokkuri-san, Donten ni Warau gibi yapımlarda da boy gösteren Sakurai’a Erika olarak eşlik eden Kanae Itou ise Kami nomi zo Shiru Sekai’de karşımıza Elucia olarak çıkan isim. Bu isimlere artı olarak No Game No Life’ın Sora ve Shiro’su da Ookami Shoujo to Kuro Ouji seiyuu kadrosunda.

Sonuç olarak Ookami Shoujo to Kuro Ouji’ye baktığımızda ortada, izlerken gülüp eğlenilecek, Kyouya’nın fan serviceleriyle ya da ikilinin arasındaki gelişmeler ile mest olunacak bir yapım olduğunu söyleyebilirim.  Kurgu konusunda sezonun diğer shoujosu Akatsuki no Yona tarafından sınıfta bırakılacağı bir gerçek; ama eninde sonunda izleyiciye görmek istediği şeyi gösterebilecek, izleyip artık alıştığımız klişe shoujoların yarattığı tatmin duygusunu yaşatabilecek bence. Tabii  bu süreçte karakterlerin gelişimleri ve tavırlarındaki değişim takip edenleri mutlu da edebilir, delirtebilir de ama hadi biz ilk doğrultuda ilerleyeceğimizi umalım.

Herkese iyi seyirler.

Ookami Shoujo to Kuro Ouji

Hızlıca Paylaş!